De Prins Willem-Alexanderschool in Waarder is op 31 mei benoemd tot 'Afvalvrije school 2017-2018'. De afgelopen tijd heeft groep 8 van de Prins Willem-Alexanderschool meegedaan aan een afvalbattle. Er is daarvoor gestreden tegen een aantal andere basisscholen uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Door middel van allerlei originele en zelfbedachte acties konden punten worden verdiend. Groep 8 heeft hiervoor ontzettend z‘n best gedaan en is uiteindelijk op de 2e plaats geëindigd.
(30 foto's) - 4 juni 2018 toegevoegd

Op donderdagmorgen 8 maart stonden de "Luizenpluizers", een groep van acht actief bij de school betrokken moeders, weer paraat voor de periodieke controle van de leerlingen in "De Wegwijzer", de Christelijk Nationale Basisschool in Driebruggen.
Groep voor groep, begonnen bij de jongsten, passeerden alle leerlingen de vaardige handen en secuur oplettende ogen van de toegewijde "Luizenpluismoeders", maar eigenlijk werden er, overigens geheel volgens verwachting, ook bij deze controle geen ongewenste 'bewoners' aangetroffen.
(52 foto's) - 25 maart 2018 toegevoegd

Omdat leerlingen aan het eind van hun basisschooltijd veel minder vaak kiezen voor een technische richting via een VMBO-vakopleiding heeft Arjan Griffioen, directeur van bouw en aannemingsbedrijf Goudriaan Jongerius in Waarder, in samenwerking met de leiding van de scholen in Waarder en Driebruggen, het initiatief genomen om leerlingen van de twee hoogste groepen alvast kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die er voor hen zijn in de technische beroepen.
(48 foto's) - 30 september 2017 toegevoegd

Vrijdagmorgen 9 december werd Janny Kastelein, in Driebruggen beter bekend als 'Juf Janny', in haar vertrouwde school 'De Wegwijzer' door leerlingen, ouders, collegas en ook oud collega's feestelijk in het zonnetje gezet vanwege haar 40-jarig onderwijs jubileum. In de centrale aula in de school was voor haar een uitbundig versierde stoel neergezet en met alle leerlingen om haar heen werd ze, door alle aanwezigen, als het ware bedolven onder een enorme bloemenhulde.
(54 foto's) - 11 december 2016 toegevoegd

Vanwege de uiterst deplorabele toestand waarin het grasveld en parkje aan de Mr. Pieter van Vollenhovenstraat, na de renovatie van de wijk, was achtergebleven en het daardoor noodzakelijk geworden rooien van de mooiste, grootste en misschien ook wel de oudste boom in Waarder, moest de organisatie van de huttenbouw op zoek naar een vervangende locatie. Gelukkig bleek dat in deze dorpsgemeenschap te kunnen worden opgevangen door een gastvrije ontvangst op het erf van kaasboerderij Hogendoorn aan de Groendijck, de locatie waar eerder ook de boerenerfmarkten zijn gehouden.
(105 foto's) - 2 september 2015 toegevoegd

Voor de kinderen van Driebruggen had speeltuinvereniging Wildebras, zaterdag 4 april, een grootse zoektocht naar paaseieren georganiseerd. Verzamelpunt en tijdstip was 14.00 uur op het parkeerterrein van het voormalige gemeentehuis aan de Groendijck. Gastvrij ontvangen op het nabij gelegen terrein van de familie Vroege had de Paashaas een groot aantal witte en ook enkele goudkleurige eieren verborgen. Iedereen deed natuurlijk zijn uiterste best om maar zo veel mogelijk eieren te vinden.
(70 foto's) - 9 april 2015 toegevoegd

7 februari 2015 werd in de activiteitenzaal van Rijngaarde weer het jaarlijks en nu wel traditioneel te noemen schoolschaaktoernooi gehouden. Een spannende wedstrijd voor alle basisschoolleerlingen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die kunnen schaken. Dit jaar werd aan het toernooi deelgenomen door de Da Costa school, de Goede Herderschool, de Pax Christischool, Speel en Werkhoeve, Prinses Beatrixschool, Willibrord-Milandschool, Verhoef-Rollmanschool en De Wegwijzer Driebruggen.
(49 foto's) - 7 februari 2015 toegevoegd

De Arie van Zwietenzaal in Custwijc was woensdagmiddag 29 oktober het werkterrein van ruim 60 knutselende kinderen. De speeltuinorganisatie had een grote knutselmiddag georganiseerd waarin de kinderen, soms een klein beetje geholpen door een ouder of handige opa of oma, zich konden uitleven in het maken van een lampion vanuit een leeg conservenblikje. Voor de allerjongsten was er een knutseltafel waar ze aan de gang konden met het vrolijk gekleurde "Magic Mais"
(38 foto's) - 30 oktober 2014 toegevoegd

Vrijdag 27 juni 2014 - Sportdag voor de groepen 5 t/m 8 van de Prins Willem-Alexanderschool op de voetbalvelden van WDS in Driebruggen met assistentie van de SDV (Sport-Dienstverlening-Veiligheid) studenten van het Kalsbeek College. De dag begon een beetje druilerig, maar al heel snel liet de zon zich weer en meer zien werd er onder de bekwame begeleiding van de Kalsbeek SDV'ers fanatiek deelgenomen aan een keur van best wel moeilijke en spannende wedstrijden.
(110 foto's) - 28 juni 2014 toegevoegd

Dinsdagmorgen 27 mei was het voor het schoolplein van de Wegwijzer in Driebruggen een drukte van belang vanwege het Veilig Verkeer verkeersexamen van in totaal zestig leerlingen van de drie scholen in Waarder en Driebruggen. Voordat kon worden gestart werden alle fietsen door de aanwezige politiemensen samen met onze BOA zorgvuldig gecontroleerd op veiligheid.
Gelukkig was daarop helemaal niets aan te merken en konden alle fietsen worden voorzien van de "OK" sticker.
(31 foto's) - 7 juni 2014 toegevoegd

Terug