STREEKMUSEUM  REEUWIJK - Oudeweg 3,   2811 NMAan de Oudeweg nr.3 in Reeuwijk is in een oude boerderij uit 1907 het Streekmuseum Reeuwijk gevestigd. Net over de brug staan diverse boerenwerktuigen, binnen is veel te zien over het ontstaan van de Reeuwijkse plassen door turfwinning in Reeuwijk en Sluipwijk. Er is voor jongeren veel te ontdekken over het dagelijks leven op het platteland in "Grootmoeders tijd".
Voor ouderen komt het verleden weer tot leven.

Impressie van de bijzondere collectie in het museum.

In de gesloten periode tussen nov.2008 en april 2009 is het museum uitgebreid met extra aangebouwde ruimte. Er is meer plaats gekomen voor het tonen van de bijzondere collectie en betere faciliteiten voor het (foto)archief.   (90 foto's)

Zaterdag 4 april 2009 heeft burgemeester Jan Elzinga de feestelijke heropening verricht van het museum.
Met gepaste trots is de nieuwe uitbreiding van het gebouw in gebruik genomen en kan de hierop aangepaste bijzondere en meer uitvoerige collectie worden getoond.   (29 foto's)

16 mei 2009 vierde het museum het 25 jarig jubileum. T.g.v. dit heugelijk feit waren er die dag rondom en in het museum een aantal toepasselijke festiviteiten georganiseerd. Er was veel te zien zoals: palingroken, demonstratie nettenboeten, houtbranden (met soldeerbout tekenen op hout), kraampjes met voorlichting op velerlei gebieden, een springkussen, spelen voor kinderen en een pannenkoekenfabriek.  (106 foto's)


 Terug > vorig menu