Fotoseries van de Koningsdagfeesten en Oranjeverenigingactiviteiten in Driebruggen en Waarder vanaf 2017


Voor Koningsdag in Waarder was dit jaar het thema ORANJE CIRCUS. Na de samenkomst voor de school op de Prinses Maximalaan vertrok, voorgegaan door OBK, de hele stoet, samen met burgemeester Michiel Grauss en zijn echtgenote, voor een, vanwege het slechte weer, beetje ingekorte rondgang door het dorp. Weer terug bij de school begon de aubade, ook vanwege het weer niet buiten maar binnen in de grote feesttent, met de toespraak van onze burgemeester.   2 mei 2024 toegevoegd

Ondanks de beperkingen vanwege een paar bekende notoire bezwarenmakers, bijna niet te geloven maar die zijn er echt voor een feest dat eenmaal per jaar wordt gevierd, is de avond voorafgaand aan Koningsdag toch heel feestelijk verlopen. Om 18.00 uur begon het gezellige pannenkoeken eten voor jeugd en senioren en daar werd gezamenlijk en breeduit van genoten......
29 april 2024 toegevoegd.

De kinderen van Driebruggen verschenen verkleed als superhelden op de Lindenlaan.
Er waren onder meer Super-, Bat- en Spidermannen en vrouwen te bewonderen, al dan niet tesamen met hun gebruikelijke voertuigen. Nadat de Lindenlaan was volgelopen begon 10.30 uur de aubade met de toespraak van burgemeester Michiel Grauss.
29 april 2024 toegevoegd.

Na de samenkomst voor de school op de Maximalaan vertrok, voorafgegaan door OBK, de hele stoet, samen met onze nieuwe burgemeester en zijn echtgenote, voor een een rondgang door het dorp om daarna weer terug te keren op de Maximalaan. Terug op de Maximalaan begon de aubade met de openingswoorden door voorzitter Leonne Dikmans en de toespraak van burgemeester Michiel Grauss waarin ook werd stilgestaan bij het feit dat Leonne Dikmans de koninklijke onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje Nassau' mocht ontvangen.   30 april 2023 toegevoegd.

Ondanks de beperkingen vanwege een klager is de dag en avond voorafgaand aan Koningsdag toch heel feestelijk verlopen. Het thema van dit jaar was VOERTUIGEN en de kinderen konden 's-middags beginnen met het versieren van hun vervoermiddel. Om 18.00 uur begon het gezellige pannenkoeken eten voor de jeugd en de rest van het feest.
29 april 2023 toegevoegd.

Vanwege het overlijden van voorzitter Gerard van den Heuvelheeft Oranjevereniging Koningin Juliana in Driebruggen besloten tot een aangepast programma voor deze Koningsdag. Om 8 uur werd in Driebruggen, zoals gebruikelijk, wel de vlag met oranje wimpel uitgehangen. De aubade begon om 10.30 uur met de toespraak van burgemeester Michiel Grauss, het zingen van het Wilhelmus, Piet Hein en het lied van Driebruggen met zoals altijd de muzikale ondersteuning van OBK.
29 april 2023 toegevoegd.

Om 8 uur ging in Driebruggen de vlag uit en vanaf 10 uur konden de feestelijk verklede en uitgedoste kinderen en ouders verzamelen op de bekende plek in de Lindenlaan. Daar stond ook OBK weer paraat om de start van het feest met muziek te omlijsten. Het thema van de dag was (na 2 jaar) 'Alles kan weer'. Om half elf begon de aubade en de toespraak van burgemeester Erik van Heijningen. In zijn toespraak maakte de burgemeester ook bekend wie voor het komend jaar is verkozen tot Landheer of Landsvrouwe van Custwijc Driebruggen.   1 mei 2022 toegevoegd.

Voor Koningsdag in Waarder was dit jaar het thema JUNGLE. Na de samenkomst voor de school op de Maximalaan vertrok, voorafgegaan door OBK, de stoet met versierde fietsen voor een rondgang door het dorp. Terug op de Maximalaan was erde aubade en de toespraak van burgemeester Erik van Heijningen waarin ook werd stilgestaan bij het feit dat Alie Boerefijn de onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje Nassau' heeft ontvangen.
1 mei 2022 toegevoegd.

Dinsdagavond voorafgaand aan Koningsdag konden de kinderen heerlijk smullen van net zoveel pannenkoeken als ze maar op konden eten. Daarna was muziek en een drankje voor de ouderen in en een spannende wedstrijd doelschieten voor de kinderen buiten voor de tent.
1 mei 2022 toegevoegd.

Dinsdagmiddag 26 april konden de kinderen die deel gingen nemen aan de optocht van Koningsdag hun fietsen of step versieren in de grote tent. Er waren plastic buizen om een mooie boog mee te maken en veel verschillende kleuren papier, pennen, stiften, tywraps en plakband beschikbaar.
1 mei 2022 toegevoegd.

71 foto's van de alternatieve (Covid-19) Koningsdag viering in Waarder.
Ondanks de opgelegde beperkende maatregelen, heeft het bestuur van de Waarderse Oranjevereniging 'Trouw aan Oranje', met een alternatief programma voor de viering van Koningsdag 2021, er toch een feestelijke dag van weten te maken.
27 april 2021 toegevoegd.

Om Koningsdag toch niet volledig onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft "Trouw aan Oranje", de Oranjevereniging in Waarder, een alternatieve viering georganiseerd. Om aan deze dag een extra stimulans mee te geven reed er tussen 7.30 en 8.00 uur een versierde vrachtwagen met geluidsinstallatie door het dorp waarmee werd geattendeerd op de tasjes en de verschillende activiteiten.
27 april 2020 toegevoegd.

De vrijwilligers van de Oranjevereniging 'Trouw aan Oranje' in Waarder hebben de senioren van het dorp, in de Huiskamer van Waarder, weer een gezellige, smakelijke en vrolijke avond bezorgd. Een avond met een keus uit verschillende traditionele Hollandse stamppotten, een rijk gevulde erwtensoep met roggebrood en spek, gehaktballen en warme worst. Hollandser kan het haast niet. De heerlijk maaltijd was verzorgd en dampend geleverd door Jolanda Zwanenburg van DeliciJo's catering.
21 februari 2020 toegevoegd.

In Driebruggen was dit jaar het thema voor het verkleden en de optocht 'Beestenboel'. Zoals gebruikelijk begon Koningsdag in Driebruggen op de Lindenlaan met de welkomstwoorden van voorzitter Gerard van den Heuvel, de toespraak door burgemeester Christiaan van der Kamp en de aubade. Met muzikale begeleiding door OBK werd de vlag gehesen en het volkslied gezongen. De benoeming tot nieuwe Landsheer van Custwijc viel dit jaar ten deel aan Ko van Duuren.
1 mei 2019 toegevoegd.

De Maximalaan in Waarder was vrijdagavond 26 april de plaats waar om 18.00 uur de grote DORPS-BBQ werd georganiseerd t.g.v. het 60 jarig bestaan van de Oranjevereniging. Meer dan 450 dorpsgenoten waren hier op af gekomen om dit heuglijke feit te vieren en om te komen genieten van de perfect
georganiseerde en uitgebreide BBQ.
29 april 2019 toegevoegd.

Voor Koningsdag in Waarder was EUROPA dit jaar het thema. Na de samenkomst voor de school op de Maximalaan vertrok, voorafgegaan door OBK, de hele stoet voor een een rondgang door het dorp om daarna weer terug te keren op de Maximalaan.
5 mei 2019 toegevoegd.

De avond van Koningsdag in Waarder bevatte, zoals gebruikelijk, weer de traditionele thema-optocht en als afsluiting het vuurwerk aan het eind van de Kosterdijk.
6 mei 2019 toegevoegd.

2019 - Oranjevereniging "Trouw aan Oranje" in Waarder organiseerde donderdagavond 4 april voor de senioren van Waarder een bijzonder gezellige avond met eerst een heerlijk en uitgebreid buffet, gevolgd door een spannende bingo met mooie prijzen. Halfverwege de avond verscheen er als verrassing een heus draaiorgel in de Huiskamer van Waarder met gezellige muziek waar dan ook vrolijk op werd meegezongen.
6 april 2019 toegevoegd.


2018 - De avond voor Koningsdag werd, naar goed gebruik, in Waarder rond 17.30 uur begonnen met gezellig pannenkoeken eten voor de kinderen in de grote SALOON-tent. Daarna werd gestart met de diverse, op het Western thema gebaseerde spellen die waren opgesteld voor de PWAschool in de Màximalaan.
3 mei 2018 toegevoegd.

2018 - Om 8.00 uur wapperden over de hele lengte van de Kerkweg in Driebruggen de vlaggen. Het thema was dit jaar 'De Bouw'. Vanaf 10.00 uur verzamelden de naar dit thema uitgedoste kinderen met hun ouders zich op de traditionele plek voor het plantsoen van de Lindenlaan waar ook OBK stond opgesteld. Om 10.30 uur begon hier de aubade met zang en muziek en werd de vlag gehesen.
4 mei 2018 toegevoegd.

2018 - Klokslag 8 uur werd in Waarder de klok geluid en werden de vlaggen uitgestoken. Daarna was het verzamelen voor de WESTERN thema-optocht bij de Maximalocatie waarna voorafgegaan door OBK een feestelijke en muzikale rondgang door het dorp werd gemaakt. Vanaf de galerij op de 1e verdieping hield burgemeester Christiaan van der Kamp daarna zijn toespraak en gaf het voorbeeld bij de aubade, het zingen van enkele bekende Nederlandse liedjes en uiteraard ons volkslied het Wilhelmus.
6 mei 2018 toegevoegd.

2018 - Na een hele dag Koningsfeest volgde in Waarder de traditionele avondoptocht met een aantal, naar het "Western" thema, prachtig versierde wagens. Na de optocht en na het invallen van de duisternis werd de Koningsdag, gewoonte getrouw, afgesloten met een spetterend en kleurrijk vuurwerk. 14 mei 2018 toegevoegd.


De avond voor Koningsdag werd, naar goed gebruik, in Waarder rond 17.30 uur begonnen met gezellig pannenkoeken eten voor de kinderen in de grote tent. Daarna werd gestart met het voetballen op het opblaasbare voetbalspel wat was opgesteld voor de PWAschool in de Màximalaan.
2 mei 2017 toegevoegd.

Omstreeks 8.00 uur gingen in Waarder, onder het luiden van de klokken, de vlaggen met oranje wimpel uit. Ruim voor 9.00 uur begon het voor de Prins Willem-Alexanderschool al behoorlijk vol te lopen met de feestelijk uitgedoste kinderen, ouders en andere belangstellenden. Het thema voor het verkleden en de optocht was dit jaar 'Beroepen en Ambachten' en voor een mooie uitbeelding hadden velen weer een hoop moeite gedaan.......
9 mei toegevoegd.

Om 8.00 uur wapperden in Driebruggen collectief de vlaggen. Vanaf 10.00 uur verzamelden de verklede kinderen en ouders zich op de bekende plek voor het plantsoen van de Lindenlaan waar ook OBK stond opgesteld. Om 10.30 uur begon hier de aubade met zang en muziek en werd de vlag gehesen.
7 mei 2017 toegevoegd.

Geheel volgens traditie begon rond 21.00 uur in Waarder weer de avondoptocht met de altijd weer bijzondere creaties, met als basis het deze keer actuele thema 'Beroepen en Ambachten'. De deelnemers hebben zich weer bijzonder ingespannen en de toeschouwers konden op de Kosterdijk genieten van bijzondere staaltjes originaliteit in uitbeelding en uitvoering. Na de avondoptocht was er, net als voorgaande jaren, weer een spectaculaire vuurwerkshow waarmee de Koningsdagviering in Waarder stijlvol werd afgesloten.
11 mei toegevoegd.


De Oranjevereniging in Waarder organiseerde donderdagavond 19 november in de Huiskamer van Waarder haar jaarlijkse avond voor de senioren. Traditiegetrouw was er weer een overvloed aan heerlijke pannenkoeken, een drankje en een coupe vanilleijs met slagroom om de maaltijd af te sluiten.
22 november 2015 toegevoegd.